Kamera osv

FOTO

Hei! I dag tenkte jeg å lage et innlegg som jeg har hatt planer om å lage en god stund, men ikke fått gjort før nå. Jeg vet ikke om andre enn meg synes det er gøy, men jeg synes iallefall det er svært spennende å lese om andre sitt kamerautstyr haha – så da prøver jeg meg på det samme selv.

Helt siden jeg fikk mitt første mini Samsung-digitalkamera for 8 år siden, har jeg synes det har vært fryktelig gøy å ta bilder. Det var da damen begynte å blogge, og følte derfor fort behovet for å bytte ut Samsung-veteranen med speilrefleks. Jeg bestemte meg for for å kjøpe meg Canon 1000d (tror jeg) og hadde dette i en 4-års tid, før jeg byttet det ut med Canon 5d mark ii, som er det kameraet jeg bruker i dag. Hadde et lite mark ii-opphold ettersom jeg kjøpte meg mark iii for ca. et år siden, men gleden var kortvarig, da dette gikk dukken i kofferttapet mitt i april:(:( Ellers har jo objektiv veldig mye å si for hvordan et bilde blir. Det sies at det er lurere å legge litt ekstra penger i et godt objektiv, i stedet for å oppgradere kamerahus – noe amatør-jeg er helt enig i.

S I G M A  1 2 – 2 4 m m  f / 4 , 5 – 5 , 6

DIOR bilder (3 of 18)

M23A7615-kopi

M23A7416-kopi

IMG_0548-kopi

_MG_6531-kopi

Alle bildene over er altså tatt med Sigma-objektivet, og, som dere ser, er dette en relativt vid vidvinkel. Selv om det er et noget upraktisk objektiv å ta med seg overalt pga størrelsen, synes jeg bildene blir såpass coole, at det er verdt det hehe. Det eneste som er kjipis med dette, er at det ikke egner seg i dårlig lys, ettersom blenderåpningen er såpass høy. Ellers har jeg ikke så mye å trekke ned på. Prisen er ikke altfor høy, så det er jo seffis et pluss.

S A M Y A N G  1 2 – 2 4 m m  f / 2 . 8

M23A9205-kopi

M23A9206-kopi

M23A9201-kopi

Dette objektivet har jeg brukt ganske lite, så det er ikke så allverden jeg kan uttale meg om det. Men, iallefall, så er dette også en vidvinkel, som visstnok skal være midt i blinken for naturfotograf, og det var altså derfor naturfotografen i meg kjøpte det. Fokuset er kun manuelt, så det er det eneste som kan være litt trøblete i begynnelsen – men det lærer man seg fort 🙂

 C A N O N  5 0 m m f / 1 . 4

332IMG_8500

Processed with VSCO with a10 preset

50-millimeteren er altså en ikke-vidvinkel, som kan brukes til portretter osv. Dette er også det objektivet med den laveste blenderåpningen (f/1.4), noe som gjør at det kan brukes i relativt dårlig lys (blir ikke superbra, men det funker), i tillegg til at bakgrunnen kan bli ganske blurry – wiho!

 

Leave a Reply