Diverse destinasjoner (del 1)

REISE

Ingenting er jo gøyere og mer spennende enn å reise, og siden det er høysesong for reising for øyeblikket, tenkte jeg at jeg kunne lage noen review-innlegg over diverse destinasjoner jeg har besøkt i løpet av mine 20 år.

G L A S G O W

Tenkte det var passende å starte innlegget med byen som sitter ferskest i minnet; nemlig Glasgow. Innledningsvis kan jeg jo også nevne litt bakgrunnsinformasjon, og fortelle at vi tok ferden til Glasgow ettersom broren min/Aslak bor der. Synes Aslak har gjort et godt valg når det gjelder valg av by å bo i, for Glasgow var en by som virkelig falt i smak hos meg også. Først og fremst synes jeg det var en skikkelig trivelig by, noe også innbyggerne var (refererer her spesielt til bussjåførerne som ventet på oss da Ringhus-turist x 3 hadde glemt å ta ut penger til bussbillett). Ellers synes jeg Glasgow var upåklagelig når det gjelder både mat og shopping (iallefall i mine øyne). Når vi ikke åt eller handla, gikk vi endel og turisterte rundt i byen og så på diverse attraksjoner; deriblant Kelvingrove Art Gallery, en botanisk hage og universitetet.

B E R L I N 

Jeg har vært i Berlin to ganger, og begge gangene har jeg vært der på klassetur. På både ungdomsskolen og videregående dro vi på flere klasseturer til utlandet. Og siden jeg inne på temaet, tenkte jeg å komme med en oppfordring til norske skoler haha (tviler på at Røe Isachsen leser dette liksom, men det kan jo kanskje ha en nytteverdi likevel, si). Av erfaring så er det å dra på klassetur en av mine absolutte favorittaktiviteter. Det er sjelden jeg har lært så mye på kort tid, som de gangene jeg har vært klassetur. Jeg er iallefall ikke i tvil om at det å få se og høre historie osv. med egne øyne/ører, er verdens beste studieteknikk. Her synes jeg både Åmot Skule og Vest-Telemark Vgs (haha mye lokalt skryt på bloggen for tiden) scorer høyt, for de har tatt med oss på fire skikkelig bra og lærerike klasseturer wiho.

Ja, ettersom vi har klasseturert til Berlin to ganger, har jeg stort sett opplevd den historiske delen av byen. Selv om historien som er tilknyttet Berlin alltid har vært en stor del av pensum i historietimene, var det enormt lærerikt å oppleve byen og høre all historien der den stammet i fra. Når det gjelder de ikke-historiske delene av byen, er det begrenset hvor mye jeg har opplevd. Men, når det gjelder shopping, har byen alle de butikkene jeg kan navnet på – så der har jeg iallefall ingenting å utsette. Til slutt legger jeg ved en film som jeg lagde forrige gang (altså i 2014) jeg var der på klassetur, hvor en svært sminka og litt tullete og glad og fornøyd dame97 viser dere Berlin:):)

I R L A N D & N O R D – I R L A N D

I tredje klasse på vgs dro vi på rundtur i Irland og Nord-Irland. Viss jeg ikke husker feil, mener jeg vi landet i Irland, kjørte videre til Nord-Irland, for så å avslutte turen i Irland igjen, og fikk dermed sett enormt mye på få dager. På lik linje som turene til Berlin, var dette også en tur hvor vi fikk se og høre veldig mye viktig historie. I tillegg til å se og høre mye, var vi også blant annet også på sykkeltur på Aranøyene (sprø fin plass!!!), besøkte Giant’s Causeway (her er link til wikipediasiden, dersom noe lurer på hva det er) og ble godt kjent med gatene i Galway. Avslutter innlegget med en liten digresjon: eselet dere ser i filmen under, beit meg så sabla hardt i lillefingeren at jeg var sikker på at tuppen av fingern skulle bli igjen i en eselmunn på Aranøyene. Takk til Nelly og Ingrid for god håndtering av eselmunn og redning av lillefingeren<33 (dette er serris ikke en overdrivelse, toughlife:P).

4 thoughts on “Diverse destinasjoner (del 1)

Leave a Reply